Joks šiuolaikinis vakarėlis neapsieina be muzikos ir maisto. Ir pats paprasčiausias būdas įtikti įvairių žmonių skoniams, suteikti renginiui daugiau spalvų ir skonių yra užkandžiai. Jie yra patogūs, nes nereikalauja įrankių bei sukuria atmosferą, kurioje žmonių bendravimui netrukdo sėdėjimas prie stalo ir patiekalų laukimas. Tokio maisto istorija prasidėjo nuo aštuoniolikto amžiaus Prancūzijos, kur jis buvo vadinamas canapé. Jais vadino mažus sumuštinius, susidedančius iš pagrindo, kuriam naudojama duona, krekeriai ar tešlos paplotėliai, papuošto įvairiais priedais iš mėsos, žuvies, sūrio ar daržovių. Prancūziškas žodis canapé reiškia „Sofa” taip pabrėžiant kad garnyras yra patogiai įsitaisęs ant duonos, kaip žmonės tai daro ant sofos.

Ėjo metai tačiau užkandžių populiarumas nemažėjo, o ir dabar jie sutinkami tiek šeimos susibūrimuose tiek ir oficialiuose priėmimuose. Kiekviena virtuvė turi savo ypatumų ir kiekvienoje šalyje galima sutikti tik jai būdingų užkandžių, tačiau yra ir savotiška klasika tapusius maisto gabalėlius, kurie populiarus daugelyje vietų. Tokie universalūs užkandžiai vakarėliui gali nežymiai skirtis tačiau iš esmės yra atpažįstami ir mylimi daugelio žmonių. Vieni tokių yra krostini (ital. crostini) - maži skrudintos duonos su mėsa, žuvimi, sūriu ir daržovėmis. Jie kilę iš Italijos ir kartus su kitu populiarių šioje šalyje užkandžiu brusketa (ital. bruschetta) sudaro tikrą pietų Europos regiono klasiką. Mini burgeriai - ypač populiarūs mūsų laikais. Tarp dviejų mažų bandelių sudėti įvairūs garnyrai, laidžia mėgautis skonių nebijant kad jis pradės byrėti ir bus nepatogu jį valgyti. Mini kruasanai - mini burgerių versija iš Prancūzijos, kuriose vietoje bandelių naudojama viena iš šios šalies viena pažibų, kuris labai gerai dera su įvairiais sūriais ir kumpiu.

Patiko (0)

Rodyk draugams